Joyce Keizer

Voorzitter Stichting IJ-SWIM en Initiator sinds 2013
Dagelijks leven: Zelfstandig Ondernemer Buro Maek in Amsterdam

Waarom de IJ-Swim?

Waarom Stichting IJ-Swim? In 2013 is de IJ-Swim met heel veel enthousiasme, energie en passie opgericht. Vanuit mijn triathlon verleden is mijn liefde voor openwater zwemmen ontstaan. De omstandigheden in het open water zijn niet te vergelijken met het zwembad en daarom is het juist zo afwisselend. De temperatuur, golfslag en het zicht zijn factoren die meespelen en het juist zo spannend en leuk maken. Wanneer ik in de vroege ochtend al zwemmend IJburg zie ontwaken, voel ik mij een geluksvogel. Dat gun ik iedere IJburger.

Samen genieten van de mooie wateren van IJburg, samen trainen naar een sportief doel. Daar staat de IJ-SWIM voor.

Michiel Steetskamp

Bestuurslid Stichting IJ-SWIM en intiator sinds 2013
Dagelijks leven: Zelfstandig Ondernemer DOK48

Waarom de IJ-SWIM?

Vanaf het eerste uur ben ik betrokken bij de organisatie van de IJ-Swim, wat startte  in 2013 als een vrienden initiatief is uitgegroeid tot een geweldig jaarlijks zwemevenement voor jong en oud in Amsterdam . Als eigenaar van Dok48 ben ik betrokken bij veel evenementen op en in de haven, daarnaast in mijn vrije tijd ben ik een fanatiek sporter. Het gezamenlijk trainen voor een sportief doel verbindt en het enthousiasme van de sporters en vrijwilligers maakt dat de IJ-Swim zo’n groot succes is.

Onno Swart

Penningmeester Stichting IJswim
Dagelijks leven: Financieel Adviseur Reijn&partners

Waarom de IJ-SWIM?

In 2014 werd ik uitgedaagd mee te doen aan de IJ-SWIM. Een uitdaging was geboren. Zou ik het nog kunnen? In mijn jeugd zwom ik veel maar nooit had ik zo’n lange afstand gezwommen. De 1e training zal ik nooit meer vergeten. Na 25 meter was ik compleet kapot; Leeg….Hoezo slechte conditie? Iedere week samen trainen geeft het doorzettingsvermogen en gaandeweg gaat het beter.

Dat is wat wij doen met de IJ-SWIM. Samen trainen, samen toewerken naar de sportieve uitdaging.

Vanaf 2015 ben ik betrokken geraakt bij de organisatie. Een enthousiaste groep mensen die met elkaar een sportief evenement op IJburg neerzetten. Op vrijwillige basis. Niet voor zichzelf maar voor U, voor mensen die een sportieve uitdaging zoeken, voor IJburg en voor een gezonde samenleving.

Masja Hendriks

Masja Hendriks
Dagelijks leven: Shift leader KLM

Waarom de IJ-SWIM?

Vanaf 2014 ben ik als vrijwilliger betrokken bij de IJ-Swim. Een goed georganiseerd evenement op mijn IJburg. Meteen viel mij de enorme gedrevenheid en het enthousiasme van de organisatie op.  Mooi om te zien hoe sport mensen verbindt en versterkt.

Ik was dan ook direct enthousiast om in 2016 de organisatie te versterken, zeker met de komst van de KIDS SWIM en JONGEREN SWIM. Zelf ben ik al heel wat jaren werkzaam op Schiphol waar geen één dag hetzelfde is. Probleemoplossend werken, organiseren, ervaring met grote groepen mensen en omgaan met veranderingen in een dynamische organisatie zijn onder andere aspecten vanuit mijn werk die een goede basis vormen om samen met dit TopTeam wederom een fantastisch sportief IJburgs evenement neer te zetten.

Floor Aupers

Dagelijks leven: Office Manager TeamV

Waarom de IJ-SWIM?

In 2015 was ik betrokken bij de IJ-SWIM als vrijwilliger. Ik vind het leuk om als IJburger iets te organiseren voor IJburgers. Ik ben enthousiast en weet vele IJburgers te stimuleren het water in te springen. Ik werk graag samen met gepassioneerde mensen, of het nou om een sportevenement zoals de IJ-Swim gaat, of om de intocht van Sinterklaas op IJburg. Mensen die zich willen inzetten op vrijwillige basis, met een gedrevenheid iets neer te zetten voor een ander, dat trekt mij enorm aan. Daarom maak ik graag deel uit de organisatie van de IJ-SWIM